Fordele ved kontorhoteller og kontorfællesskaber

Alle virksomheder er forskellige og har unikke behov og ønsker til erhvervslokaler. Derfor er der heller ikke én specifik løsning, som passer til alle virksomheder. I dette indlæg ser vi nærmere på kontorhoteller og kontorfællesskaber; to løsninger, der er blevet populære i de seneste år. Så læs med, og bliv klogere på, hvilke fordele man kan opnå som virksomhed ved at vælge en af de to løsninger.

1. Få adgang til et nyt netværk

Kontorhoteller og kontorfællesskaber har én overskyggende fordel, som aldrig må undervurderes – nemlig adgangen til et socialt og professionelt netværk. Ved begge løsninger deler din virksomhed nemlig adresse med flere andre virksomheder, som også har deres daglige gang i samme bygning.

Dette giver en unik adgang til et netværk, som man ellers ikke ville have adgang til, hvis man valgte mere traditionelle erhvervslokaler. Det kan man både drage fordel af i forhold til professionelle forretningsforbindelser og et socialt netværk. Dette er især en fordel for mindre og nystartede virksomheder, hvor det ofte kan være svært at skabe et netværk.

2. Del udgifter til faciliteter

Når du lejer dig ind i et kontorfællesskab eller kontorhotel, kan du dele udgifterne til en række faciliteter med de andre virksomheder i ejendommen. Det kan f.eks. være faciliteter såsom rengøring, internet, printere, mødelokaler, kantine osv. Dermed kan du spare på en række faste udgifter, hvilket især kan komme mindre og nystartede virksomheder til gavn. Desuden giver disse faciliteter dig tid og ro til at fokusere på at drive din virksomhed i stedet for at tage dig af en masse småopgaver i lokalerne.

3. Fleksibilitet

Både kontorfællesskaber og kontorhoteller giver en høj grad af fleksibilitet til virksomheden. Ofte er opsigelsesvarslet ganske kort for begge typer af lejemål, og derfor kan du hurtigt opsige din kontrakt og lede efter nye lokaler. Dermed skal du ikke føle dig bundet af lejemålet, og du kan hurtigt rykke videre til en ny adresse, hvis behovet skulle opstå.

Kontorhoteller har desuden en ekstra fordel, som de fleste kontorfælleskaber ikke kan tilbyde. Det er nemlig ofte muligt at op- og nedskalere antallet af kvadratmeter, som man lejer sig ind på i et kontorhotel. Det giver mulighed for at udvide eller sænke pladsen løbende, efterhånden som virksomhedens behov ændrer sig. Derfor er der både plads til vækst og nedskæringer.

Vær opmærksom på potentielle faldgruberKontorfællesskaber og kontorhoteller er ikke den rette løsning for alle virksomheder. Der kan være ulemper ved begge løsninger, som kan gøre dem mindre attraktive. Der er f.eks. risiko for at komme til at dele lokaler med andre, som man ikke snakker godt sammen med. Du kan også komme til at betale for services, som du ikke selv bruger.

Nicklas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top